Wie is Rondom Leven & Dood?

Sander van der Spek

Al 22 jaar organiseer en begeleid ik uitvaarten en afscheidsbijeenkomsten. Dat doe ik met passie, precisie en aandacht. Omdat iedere uitvaart uniek is, vraagt elke familie of elk gezelschap om een eigen benadering. Van low-cost tot high-end uitvaarten, in besloten kring of in theaters en op bijzondere locaties. Er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt.

Door mijn jarenlange ervaring ben ik bedreven in het bedenken en vormgeven van begrafenissen en crematies in allerlei varianten: van te vroeg geborenen tot aan honderdjarigen, van intiem tot groot (2 tot 1000 genodigden), vanuit diverse religieuze stromingen. Altijd afgestemd op persoonlijke wensen.

Lees verder:


Waarom Rondom Leven & Dood

Leven en dood horen bij elkaar, alles rondom leven en dood is belangrijk.

Verwacht of onverwacht, als een dierbare overlijdt blijven we achter. Soms met al onze zintuigen volledig ontvankelijk voor alle indrukken, soms verlamd of verdoofd. Er moet van alles geregeld worden. Het is dan fijn om een beroep te kunnen doen op iemand die de situatie aanvoelt, vertrouwen wekt en structuur aanbrengt. Een ervaren uitvaartbegeleider die:

 • Alle mogelijkheden onderzoekt en oplossingen aandraagt.
 • Ook daar waar wensen onmogelijk lijken te zijn.
 • U in staat stelt om op doordachte wijze keuzes te maken.
 • In deze hectische periode rust brengt.
 • Samen met u de uitvaart vormgeeft.
 • De afspraken ook zo uitvoert.

Bewust en liefdevol afscheid nemen

Leven en dood zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en de overgang van het leven naar de dood maakt veel emoties los. Emoties die er mogen zijn, emoties die gekoesterd worden. Liefde verbindt mensen en blijft ook na de dood bestaan.

Liefde en herinneringen gebruiken we om het afscheid vorm te geven en stil te staan bij het leven. Want bewust en liefdevol afscheid nemen kan maar één keer.

We houden dagelijks contact

Als uitvaarbegeleider heb ik alle tijd en aandacht voor u. We houden dagelijks contact. Alles wat niet meteen geregeld hoeft te worden, kan wachten tot de volgende dag. Zo ontstaat er rust en ruimte om afscheid te nemen van uw dierbare.

Lees verder:


Partners

De leveranciers waar de uitvaartverzorgers van Rondom Leven & Dood graag mee werken, geven kwaliteit een hoge prioriteit.

Nazorg

Zorgen erna  ZorgNa gids*
NuNazorg  Nunazorg helpt, als u hier behoefte aan heeft*

Laatste verzorging

De Wit Overledenenzorg   Kleinschalige zorg met gevoel

Thanatopraxie/balseming

Afuitex  Post mortem support, professioneel en nauwkeurig

Rouwvervoer

Traditionele Mercedes   Klassieke Mercedes rouwwagen, zelf rijden en meerijden mag
Van der Lans en Busscher   Bijzondere rouw- en volgwagens, van Mercedes tot Tesla
De Uitvaartbus  De uitvaartbus, 16 personen
Uitvaart touringcar  Voor lange afstanden
Mini Rouwauto  bijzondere rouwwagen voor kinderuitvaarten
Stalhouderij Van Zadelhoff Traditionele koetsen, paard en wagen

Bloemen

BonFleur Bloemen Bon is goed!
Bloemies Bloemen uit Aalsmeer
Danny’s bloemen Bloemen met gevoel

Uw eigen vertrouwde bloemist is uiteraard aanbevolen.

Drukwerk

Drukkerij De Haan Amsterdam  familiedrukwerk van modern tot Oud Hollands

Dragers M/V

Ferentes  Traditioneel en professioneel op de schouders

Fotografie en Media

Boy Hazes uitvaartfotografie  onzichtbaar en met focus
Yvonne van Woudenberg  met gevoel voor licht en details
Uitvaartmediapartners  Streamen van beelden wereldwijd maar ook voor het verzorgen van professionele audiovisuele presentaties

Digitaal

Digitale Nazorg   Alles over digitale nalatenschap, sociale media en toegang tot apparatuur
Memori herdenkingswebsite   Condoleancewebsite*

Steenhouwerij

Steenhouwerij Joh. Jansen & Zn.  van klassiek tot modern en van traditioneel tot onorthodox.

Troostkussens

Hoezen om te kussen  Bijzondere kussens gemaakt van kleding

Gedenksieraden

Emotionbeads  Kralen met crematie-as of een haarlok
Gedenksieraden Tjalling Wolthuis  gouden en zilveren hals en polssieraden
Jewellery with a personal touch…  sieraden met een persoonlijke afdruk

Troostgeschenken

Troostgeschenk  de mooiste geschenkjes die troost bieden

* Gratis door Rondom Leven & Dood aangeboden

Lees verder

Referenties

Hieronder een bloemlezing van referenties die we hebben mogen ontvangen:

 • Sander is rustig, duidelijk, respectvol. Goede tips gekregen over verschillende mogelijkheden zonder dat we in een bepaalde richting werden geduwd. Het gehele proces naar de dag van crematie verliep heel goed.
 • Sander van der Spek van Rondom Leven & Dood is een hele fijne persoon. Wij hebben deze dagen niet het gevoel gehad dat we te maken hadden met een bedrijf die zijn werk kwam doen maar met een persoon die zich volledig aanpaste aan onze familie. Het voelde als familie, dit hebben wij zeer gewaardeerd.
 • Het was de 2e keer, dat ik met Sander van de Spek gesproken heb,nl bij zijn vorige werkgever en toen was ik al onder de indruk bij de crematie van mijn overleden echtgenote. Hij wist de fijne snaar te raken met zijn speech hetgeen door aanwezigen werd bevestigd.
 • Ik voelde mij gehoord, gesteund en veel zorgen werden weggenomen.
 • Heb de crematie en alle overige ‘activiteiten’  als zeer prettig en gedegen ervaren. Was en ben nog steeds zeer tevreden; Sander als heel erg aangenaam, vertrouwd persoon ervaren…
 • Vanaf het 1e contact was er open sfeer en een vertrouwd gevoel waardoor we met elkaar de uitvaart op een zeer persoonlijke manier invulling konden geven.
 • Bedankt voor de goede zorgen. Alles was perfect geregeld.

Lees verder


Tarief & Prijsbeleid

De kracht van Rondom Leven & Dood is het bieden van dienstverlening op basis van expertise en ervaring in uitvaartverzorging. Kwaliteit staat voorop, overeenkomstig uw persoonlijke eisen en wensen.

Eigen bijdrage positief voor rouwproces

Eenmaal in contact met een uitvaartverzorger, is ontzorgen een term die regelmatig valt. Onderdelen van een uitvaart zelf regelen en organiseren, kan een positieve bijdrage leveren aan het rouwproces. Vanzelfsprekend ondersteunt Rondom Leven & Dood u hierbij zoveel mogelijk.

Transparant in communicatie en tariefstelling

Heldere, overzichtelijke prijsafspraken rond de geboden diensten en producten. Rondom Leven & Dood heeft gekozen voor een eigentijdse, vooruitstrevende wijze van aanbieden. Dus geen onzichtbare winstmarges op artikelen als de uitvaartkist, het rouwvervoer, drukwerk, drankjes enzovoort. U ontvangt na het eerste inventariserende gesprek een begroting/opdrachtformulier. Daarin staan de te verwachten kosten van de artikelen, uren en kilometers.

Beste kwaliteit, eerlijke prijs

Zo kan Rondom Leven & Dood u de beste kwaliteit voor de beste prijs garanderen. Gezamenlijk nemen we de begroting door en bevestigen we de gemaakte afspraken. Dat voorkomt verrassingen achteraf. Om u alvast enig idee te geven: gemiddeld genomen kost een uitvaart van € 5.000 tot € 9.000. Ook goed om te weten: de kosten van de uitvaart zijn aftrekbaar van de erfbelasting.

Als u een uitvaartverzekering heeft, kunt u Rondom Leven & Dood gewoon inschakelen.